Strona Główna |LOKALNI DOSTAWCY

LOKALNI DOSTAWCY, Z KTÓRYMI WSPÓŁPRACUJEMY:

Mleczarnia OSM Garwolin, Piekarnia Parysów, Piekarnia Sobolew, Sulejuki Wyroby Garmażeryjne, Sery zagrodowe.

Sklep online SmakiGarwolina zaprasza.

Zapraszamy do współpracy lokalnych producentów, rolników. Obecnie współpracujemy z kilkoma firmami z okolic Garwolina, które również produkują swoje wyroby według tradycyjnych, naturalnych receptur, bez ulepszaczy smaku.

Smaki Garwolina

Zakład Masarski działa na rynku od 1989 roku
Właściciel: Arkadiusz Wiśnicki

SmakiGarwolina to rodzinna firma z tradycjami, od 30 lat na rynku. W 1989 r. Bogdan Wiśnicki założył Zakład Masarski, w którym bez udziału maszyn przygotowywał kiełbasę i szynki.

W 2017 r. firmę przejął Arkadiusz Wiśnicki (syn), który kontynuuje dzieło ojca. Wytwarza produkty, które cieszą się niezmiennym uznaniem klientów.

 

NASZE GŁÓWNE ZALETY:

  • Mięso pozyskujemy wyłącznie z własnej hodowli lub od małych lokalnych hodowców
  • Nie nastrzykujemy mięsa kulinarnego – Wędliny wytwarzamy w oparciu o tradycyjne receptury oraz z minimalnym udziałem dodatków technologicznych
  • Nasze wędliny bardzo długo zachowują świeżość i prędzej się zeschną niż zepsują.

Sulejuki – wyroby garmażeryjne

działa na rynku od 2014 roku

Współpracujemy również z firmą Pana Jacka Kosteckiego “Sulejuki” produkującą m.in.. pierożki w wielu smakach, krokiety, naleśniki, kopytka, kluski śląskie itp.

 

Początki działalności firmy to realia rodem z Koła Gospodyń Wiejskich, gdzie panie siedząc przy wspólnym stole lepiły pierogi na potrzeby imprez weselnych czy restauracji.

Potrawy robione z pasją i tak jak to zwykło się robić w domu od wieków sprawiły, że grono klientów stale rośnie.

Przez lata istnienia Sulejuków tylko jedno się nie zmieniło: mąka , woda, lokalne mięso, warzywa oraz ogromna pasja do jedzenia.

Piekarnia Sulejuki

OSM GARWOLIN – mleko, nabiał

działa na rynku od 1946 roku

OSM Garwolin jest firmą z kilkudziesięcioletnią tradycją. Produkty mleczarni są najwyższej jakości co potwierdzają certyfikaty umieszczone na produktach m.in. „Produkt Polski”, „Wyprodukowano bez stosowania GMO” oraz „Najwyższa Jakość”.

OSM Garwolin posiada szeroki asortyment produktów mleczarskich m.in. Twarogi w opakowaniu tradycyjnym, masło ekstra, mleko świeże w kartonie lub w butelce, serki homogenizowane w różnych smakach, maślanka naturalna lub owocowa, kefir naturalny zsiadłe mleko, śmietany

Osm Garwolin

Sery zagrodowe

działa na rynku od 2017 roku

Sery zagrodowe to rodzinne gospodarstwo rolne prowadzone przez Panią Agnieszkę Piętkę z Pogorzeli.

Proszę sobie wyobrazić scenariusz gdzie Krowy wypasają się na czystych łąkach, gdzie zioła i polne rośliny tworzą barwną mozaikę. Dają pyszne mleko, z którego wytwarza się wyborne sery podpuszczkowe. To wcale nie bajka , właśnie w takich warunkach Pani Agnieszka trzy lata temu opracowała własne receptury produkcji serów .

Od tego czasu zdobyła spore grono klientów (głównie na okolicznych targach, bo Takich produktów nie kupi się w markecie). Pani Agnieszka produkuje także przepyszne masła, Sery Twarogowe, oraz Napoje mleczne.

Sery Zagrodowe

Piekarnia Parysów

działa na rynku od 1931 roku

Współpracujemy z Piekarnią Parysów – firmą rodzinną z tradycjami od 1931 roku kiedy to Wacław Oskroba wraz z Wandą Oskroba zaczęli swoją przygodę z piekarstwem.

Teraz to ja, wnuk Wacława, a syn Ryszarda kultywuję tę tradycję.

 

Piekarnia Parysów to zakład rzemieślniczy, gdzie pieczywo jest wyrabiane ręcznie jak dawniej i z zachowaniem tych samych receptur i technologii. Chleby cechuje duży udział zakwasu z mąki żytniej, a wyroby pszenne są wytwarzane z zastosowaniem podmłody pszennej.

Pozwala to dłużej zachować wilgotność i świeżość produktów. Całości wyglądu i smaku nadaje wypiek w piecu ceramicznym, tym samym w którym piekli moi poprzednicy.

Idąc z duchem czasu wprowadziliśmy także produkty wieloziarniste jak bułki i chleby, wykonujemy także ręcznie zawijane pączki, drożdżówki i strucle.

Zapraszam Szymon Oskroba

Piekarnia Parysów

Piekarnia Sobolew

działa na rynku od 2018 roku

Piekarnia Sobolew Państwa Mućka to efekt lokalnego zapotrzebowania na naturalne i zdrowe pieczywo, bez polepszaczy i spulchniaczy.

Pieczywo, które w chlebaku wytrzyma kilka dni i nadal będzie wspaniale smakowało.

Od pomysłu do realizacji powstała piekarnia wypiekająca wyłącznie pieczywo żytnie , na prawdziwym zakwasie.

Niech za przykład służy skład Chleba Żytniego z Bakaliami: Mąka żytnia typ 720, woda, sól, żurawina, morela, śliwka.

Takie pieczywo posmarowane masełkiem to coś czego się nie zapomina.

Piekarnia Sobolew