Postaw na jakość i naturalność

Naturalne wędliny, które produkujemy w naszym zakładzie wytwarzamy według receptur, które zapoczątkował właściciel Bogdan Wiśnicki. Główne nasze założenie, które stosujemy do dziś to zero chemii, tylko to co naturalne i zdrowe. Staropolskie wędliny można było przechowywać bez chemii bez uszczerbku dla walorów smakowych. Sól była i nadal jest dobrym środkiem konserwującym. Nasze wędliny głównie peklujemy, wędzimy albo suszymy.

Często pada pytanie ile mięsa jest w wędlinach?

Często na etykiecie można znaleźć informację, że wędlina zawiera nie więcej niż 60% mięsa. Powstaje pytanie
w takim razie co zawiera reszta czyli 40%? W naszym zakładzie szynki, kiełbasy, wędzonki itp. mają minimum 75% mięsa w sobie.

Czy nasze wędliny są ekologiczne inaczej mówiąc czy są bio?

Każdy produkt, który ma mieć etykietę eco/bio musi posiadać dokumenty na to, musi mieć odpowiedni certyfikat.
Wyrobienie takiego certyfikatu na dany produkt to duże koszta. Wyroby naszych przodków, nie miały certyfikatów a ich jakość była pierwsza klasa. Najważniejsze, żeby mieć produkty jak najbardziej naturalne, pozbawione chemii, polepszaczy.
Nie mamy w swoim asortymencie produktów eco, ale mamy produkty najwyższej jakości.

0
X