Cykl artykułów o zdrowej żywności – wstęp

utworzone przez | maj 20, 2019 | ZDROWA ŻYWNOŚĆ FAKTY MITY | 0 komentarzy

W obecnych czasach jesteśmy dosłownie bombardowani różnymi informacjami i Wspaniałymi poradami jak być zdrowym, jak być fit i tak generalnie co robić i jak robić, żeby było Nam dobrze. Z racji tego czym się zajmuję (jestem właścicielem zakładu masarskiego Smaki Garwolina) mnie osobiście bardzo denerwuje to jak mało prawdziwych informacji przenika do mediów… serwują Nam Półprawdę, taką jej część, która jest chwytliwa marketingowo i łatwo sprzedawalna bo wywołuje emocje. Właśnie dlatego postanowiłem się z Wami podzielić swoją wiedzą i doświadczeniem z zakresu produkcji żywności, częściowo również z zakresu dietetyki i marketingu.

Chciałbym żebyście wiedzieli, że wszystkie te artykuły, które zamieszczam na blogu powstają bazując na mojej wiedzy i doświadczeniu. Będą tutaj zamieszczone przykłady z życia:

  • moje spotkania z przedstawicielami handlowymi, technologami,
  • moje obserwacje tego co się dzieje w sklepach oraz
  • moje własne przemyślenia.

Zdrowe odżywanie na każdą kieszeń?

Mam nadzieję, że przynajmniej u części z Was uda mi się zapalić lampkę świadomości, bo naprawdę, jesteśmy tym co jemy. Mało tego jedząc zdrowo (nie mylić z żadnymi dietami – jestem strasznym przecinikiem – ale to temat na osobny artykuł), możemy wyeliminować wiele dolegliwości wynikających z nękających nas chorób.

Podejrzewam że część z Was uśmiecha się teraz pod nosem i myśli „co ten Wariat gada”, albo „zdrowe jedzenie jest drogie – nie stać mnie na to”. Spróbuję Wam udowodnić, że wcale tak nie jest. Że wcale nie wymaga to wielkiego wysiłku, a efekty tego naprawde mogą Was zaskoczyć.

Zapraszam również do komentowania i ewentualnej polemiki mailowej. Jestem również otwarty na sugestie tematów, które Was interesują – postaram się na nie odpowiadać.

 

0
Share via
Copy link
Powered by Social Snap