Ostatnio napisałem artykuł "Jesteśmy tym, co jemy" . W miarę pisania okazało się, że wątków do poruszenia jest naprawdę sporo stąd jego kontynuacja. Zapraszam serdecznie nie tylko do czytania ale również dyskusji na ten temat, albo zadawania pytań. Chętnie odpowiem....
Aktualności
Jesteśmy tym, co jemy – cz. 1
Zastanawialiście się czasami jaki wpływ na Nas mają dodatki do żywności? Substancje konserwujące? A czasami nawet czynniki tak nam odległe jak np. żywienie zwierząt, z których pozyskiwane jest mięso na nasz obiad? Może część z Was słyszała historię...
Cykl artykułów o zdrowej żywności – wstęp
W obecnych czasach jesteśmy dosłownie bombardowani różnymi informacjami i Wspaniałymi poradami jak być zdrowym, jak być fit i tak generalnie co robić i jak robić, żeby było Nam dobrze. Z racji tego czym się zajmuję (jestem właścicielem zakładu masarskiego Smaki...
Kiełbasa z grilla – majówka 2019
Sezon grillowy rozpoczęty. Majówka 2019 już za nami. Nie była zbyt ciepła, ale my Polacy lubimy grillować. Jednak pogoda ma spore znaczenie, jeśli chodzi o ilość sprzedanych kiełbas, karkówek, kaszanek itp. Ale teraz będzie coraz cieplej więc jeszcze uda nam się nie...
Ile mięsa jest w parówkach?
Nasze wędliny SmakiGarwolina wytwarzamy na podstawie tradycyjnych receptur. Nie stosujemy konserwantów, a ilości dodatków funkcjonalnych ograniczyliśmy do minimum. Stosujemy zasadę, której trzymamy się od lat - tylko wysoka jakość, bez chemii, bez polepszaczy. Nasze...
Jesteśmy tym co jemy – cz. 2
Ostatnio napisałem artykuł "Jesteśmy tym, co jemy" . W miarę pisania okazało się, że wątków do poruszenia jest naprawdę sporo stąd jego kontynuacja. Zapraszam serdecznie nie tylko do czytania ale również dyskusji na ten temat, albo zadawania pytań. Chętnie odpowiem....