Aktualności

Jesteśmy tym co jemy – cz. 2

Jesteśmy tym co jemy – cz. 2

Ostatnio napisałem artykuł "Jesteśmy tym, co jemy" . W miarę pisania okazało się, że wątków do poruszenia jest naprawdę sporo stąd jego kontynuacja. Zapraszam serdecznie nie tylko do czytania ale również dyskusji na ten temat, albo zadawania pytań. Chętnie odpowiem....

czytaj dalej
Jesteśmy tym, co jemy – cz. 1

Jesteśmy tym, co jemy – cz. 1

Zastanawialiście się czasami jaki wpływ na Nas mają dodatki do żywności? Substancje konserwujące? A czasami nawet czynniki tak nam odległe jak np. żywienie zwierząt, z których pozyskiwane jest mięso na nasz obiad? Może część z Was słyszała historię...

czytaj dalej

KATEGORIE ARTYKUŁÓW:

Kiełbasa z grilla – majówka 2019

Kiełbasa z grilla – majówka 2019

Sezon grillowy rozpoczęty. Majówka 2019 już za nami. Nie była zbyt ciepła, ale my Polacy lubimy grillować. Jednak pogoda ma spore znaczenie, jeśli chodzi o ilość sprzedanych kiełbas, karkówek, kaszanek itp. Ale teraz będzie coraz cieplej więc jeszcze uda nam się nie...

czytaj dalej
Ile mięsa jest w parówkach?

Ile mięsa jest w parówkach?

Nasze wędliny SmakiGarwolina wytwarzamy na podstawie tradycyjnych receptur. Nie stosujemy konserwantów, a ilości dodatków funkcjonalnych ograniczyliśmy do minimum. Stosujemy zasadę, której trzymamy się od lat - tylko wysoka jakość, bez chemii, bez polepszaczy. Nasze...

czytaj dalej